The Lemon Spirit x Kompaan

De Haagse Horeca Beurs (HHB) kent vele succesverhalen. Eén van die verhalen is van The Lemon Spirit: een echt Haagse limoncello-maker. Wat begon als bedankje voor restaurantgasten liep uit tot een verfrissend succesverhaal. Hun limoncello is op veel plekken al niet meer weg te denken, maar The Lemon Spirit wilt meer! Op de HHB kwamen zij Haagse bierbrouwerij Kompaan weer tegen. Mart van The Lemon Spirit zat al een tijdje te broeden op een idee voor een samenwerking tussen de twee merken. Hun deelname aan de Haagse Horeca Beurs zorgde ervoor dat zijn idee werkelijkheid werd. Zo werd het Holy Lemon Spirit biertje geboren!

In 2021 was The Lemon Spirit voor het eerst op de beurs te vinden; als relatief nieuw Haagse onderneming was dit een mooie kans. DG Grootverbruik had Lemon Spirit gevraagd om cocktails te maken voor de bezoekers bij hun stand. De verrassend frisse Limoncello van de Haagse onderneming is namelijk een ideaal ingrediënt voor een cocktail.

Maar wat maakt The Lemon Spirit nou zo fris? Dat is sowieso hun frisse blik op duurzaam ondernemen. De limoncello-maker maakt hun likeur van citroenen van de groenteboer namelijk helemaal met de hand. Zoals menig mens wel weet, worden de schillen van een citroen gebruikt bij het maken van limoncello. Wat gebeurt er dan met de rest van de vrucht? Die gaat terug naar de groenteboer om als sapje gebruikt te worden. Of ze worden gebruikt tijdens de vele cocktailcursussen die ze geven. Zo blijven alleen de schillen van de citroen over na het maken van de limoncello.

Maar zélfs daar hebben ze bij The Lemon Spirit wat op gevonden! De schillen die gebruikt zijn voor de limoncello kunnen nogmaals gebruikt worden tijdens het brouwen van het Holy Lemon Spirit biertje. Mart dacht al langer na over deze toffe samenwerking, want denk je aan Den Haag, dan denk je aan Kompaan. Toen zij Kompaan op de Haagse Horeca Beurs weer tegen het blijf liepen, of opzochten, was het dan toch echt raak! Een lokaal, duurzaam biertje was geboren. En deze samenwerking smaakt naar meer! In maart 2023 hopen ze het volgende Lemon Spirit x Kompaan drankje te kunnen lanceren. Bij The Lemon Spirit blijven ze het recept verbeteren en zijn ze benieuwd naar de mening van de fijnproevers. Daarom gaan ze na het verfrissende succes van hun limoncello biertje, voor een nóg betere versie! Wij kunnen in ieder geval niet wachten op hun volgende stap.

Ook dit jaar is The Lemon Spirit van de partij bij de Haagse Horeca Beurs. Je vindt ze op stand 67. Hier demonstreren zij hun likeur in hun Signature Cocktail, verrassende gerechten én is er natuurlijk ook een tap te vinden om de Holy Spirit te proeven! Kom zeker even langs voor een verfrissend gesprek en om de smaak van Haags ondernemen te proeven!