Duurzaamheid

De Haagse Horeca Beurs is er voor Den Haag. Tijdens de beurs vieren we al het moois en lekkers dat Den Haag te bieden heeft, maar denken we ook aan mogelijkheden om het moois in Den Haag te behouden. Daarom staat duurzaamheid hoog op ons lijstje.

De toekomst van de Haagse horeca ziet er rooskleurig uit; jaarlijks komen er vele nieuwe zaken bij en oude, vertrouwde zaken zijn nog altijd een hit! De horeca in Den Haag blijft groeien en met talloze vooruitstrevende concepten op de markt is het van groot belang om samen te komen en kennis uit te wisselen. Dat is waarom de Haagse Horeca Beurs is ontstaan.

Waar wij startten als Haagse Strand- en Terrasbeurs zijn we door de jaren heen uitgegroeid tot de Haagse Horeca Beurs en bereiken we een groter publiek. Gedurende twee beursdagen wordt jaarlijks de horeca gevierd, maar wordt er vooral gekeken naar de toekomst. Als organisatie kijken wij naar innovatieve ideeën, groene concepten en duurzame samenwerkingen. Zo komen wij jaarlijks nieuwe merken tegen die gebruik maken van onze vele mogelijkheden en zo hun concept introduceren binnen Den Haag.

Op de beursvloer kom je verschillende ondernemers tegen; onze exposanten zijn veelzijdig en bestaan uit lokale, grote, groene en innovatieve merken. Zij presenteren hun concept vol passie en introduceren jou als bezoeker graag met nieuwe ideeën voor de toekomst. Als bezoeker van de beurs leer je nieuwe innovaties om jouw onderneming te verbeteren en te verduurzamen. Proef, ontdek en groei!

Ook als organisatie zetten wij ons groenste beentje voor. Wij gaan jaarlijks actief op zoek naar [nieuwe] groene concepten voor de beurs en werken graag samen met groene, lokale merken om de beurs te verbeteren. Wij informeren onze bezoekers en exposanten graag over duurzame mogelijkheden en maken deze simpel beschikbaar. Eén van de duurzame alternatieven op de beurs is het Anti-Rommelwapen, een luxe en smaakloze hardcup. Deze worden gespoeld en hergebruikt, zo verkleinen we onze afvalstromen. Uiteraard is op de beurs verplicht om te werken met duurzame disposables of herbruikbare producten.

Ook de programmering op de beurs staat in het teken van groen! Zo is er een award voor ‘Beste Vega Zaak’ en wordt er tijdens de ‘Haagse Signature Dish‘ aan de chefs gevraagd om lokale Noordzeevis te gebruiken in hun gerecht. Dit doen we om bij de horecaondernemers hun kennis over lokale producten te vergroten en zo gezamenlijk een grote stap kunnen zetten in onze weg naar een een groene horeca. 

De Haagse Horeca Beurs is een samenwerking aangegaan met Too Good To Go. We pakken het goede overgebleven voedsel in en alle bewoners van Den Haag en omstreken kunnen deze pakketjes op komen halen. Vorig jaar hebben we maar liefst 60 tasjes weg kunnen geven. Deze waren stuk voor stuk gevuld met voedingsmiddelen van exposanten die anders in de prullenbak zouden belanden. Zo verkleinen we onze afvalstromen en dragen wij ons steentje bij richting aan het verminderen van voedselverspilling. 

Kortom: de Haagse Horeca Beurs staat voor (geel)GROEN!