Duurzaamheid

De Haagse Horeca Beurs is er voor Den Haag. Tijdens de beurs vieren we al het moois en lekkers dat Den Haag te bieden heeft, maar denken we ook aan mogelijkheden om het moois in Den Haag te behouden. Daarom staat duurzaamheid hoog op ons lijstje.

Dit jaar verbeteren we het milieuplan; er zijn verschillende afvalstromen gecreëerd voor de exposanten. Op de beurs wordt het afval echter anders aangepakt. Op evenementen waar afval gescheiden wordt, gaat dit vaak fout. Dit is bijvoorbeeld doordat karton met etensresten bij het papierafval terechtkomt. Daarom scheiden wij op de beurs niet, de bezoeker wordt ook verteld waarom dit zo is. Zo kunnen we ons afval zo goed mogelijk aanbieden én vergroten we de kennis van de bezoeker over het scheiden van afval.

Naast het afval, zullen we ons ook bezighouden met disposables. Op een evenement zoals een horecabeurs ontkom je niet aan disposables. Daarom werken wij als organisatie alleen met duurzame diposables voor bijvoorbeeld onze vergaderzalen en backstage. Ook bieden wij alternatieven, zoals het Anti-Rommelwapen, aan aan onze exposanten. Zo gaan we samen voor een duurzame beurs.

Ook de programmering op de beurs staat in het teken van groen! Zo is er een award voor ‘Beste Vega Zaak’ en wordt er tijdens de ‘Haagse Signature Dish‘ aan de chefs gevraagd om ingrediënten die anders foodwaste waren, mee te nemen in hun gerecht. Dit doen we om bij de horecaondernemers hun kennis over waste producten te vergroten en zo gezamenlijk een grote stap kunnen zetten in onze weg naar een zero waste beleid in Den Haag en omstreken.

Over food waste gesproken… De Haagse Horeca Beurs is een samenwerking aangegaan met Too Good To Go. We pakken het goede overgebleven voedsel in en alle bewoners van Den Haag en omstreken kunnen deze pakketjes op komen halen. Vorig jaar hebben we maar liefst 60 tasjes weg kunnen geven. Deze waren stuk voor stuk gevuld met voedingsmiddelen van exposanten die anders in de prullenbak zouden belanden. 

Kortom: de Haagse Horeca Beurs staat voor (geel)GROEN!