Duurzaamheid

De Haagse Horeca Beurs is er voor Den Haag. Tijdens de beurs vieren we al het moois en lekkers dat Den haag te bieden heeft, maar denken we ook aan mogelijkheden om het moois in Den Haag te behouden. Daarom staat duurzaamheid hoog op ons lijstje.

Dit jaar verbeteren we het milieuplan; er zijn verschillende afvalstromen gecreëerd voor de exposanten. Op de beurs wordt het afval echter anders aangepakt. Op evenementen waar afval gescheiden wordt, gaat dit vaak fout. Dit is bijvoorbeeld doordat karton met etensresten bij het papierafval terechtkomt. Daarom scheiden wij op de beurs niet, de bezoeker wordt ook verteld waarom dit zo is. Zo kunnen we ons afval zo goed mogelijk aanbieden én vergroten we de kennis van de bezoeker over het scheiden van afval.

Naast het afval, zullen we ons ook bezighouden met disposables. Op een evenement zoals een horecabeurs ontkom je niet aan disposables. Daarom hebben wij een samenwerking aangegaan met Disposables.bio. Hier kunnen standhouders hun duurzame disposables met bestellen, maar ook werken wij zelf met deze disposables. Onze crew wordt natuurlijk voorzien van een goede maaltijd tijdens hun harde werk. Van een mooi bord kun je niet eten, maar een duurzaam bord maakt je maaltijd toch een stukje beter!

Disposables.bio voorziet verschillende organisaties van duurzame disposables. Wat maakt deze zo duurzaam? Dat komt doordat de bekers geproduceerd worden in Nederland met energie uit vrijwel 100% zonne-energie. De bekers beschikken over een FSC certificaat om illegale ontbossing tegen te gaan en wordt er voor de coating green braskem gebruikt. Zo houd de beker wel je drankje vast, maar blijft deze ook helemaal recyclebaar! Green braskem is namelijk een bioplastic dat gewonnen is uit suikerriet. De Haagse Horeca Beurs werkt dan ook met speciale bakken waarmee we deze bekers terug kunnen geven zodat ze recycled kunnen worden.

Ook de programmering op de beurs staat in het teken van groen! Zo is er een award voor ‘Beste Vega Zaak’ en wordt er tijdens de ‘Haagse Signature Dish‘ aan de chefs gevraagd om ingredienten die anders foodwaste waren, mee te nemen in hun gerecht. Dit doen we om bij de horecaondernemers hun kennis over waste producten te vergroten en zo gezamenlijk een grote stap kunnen zetten in onze weg naar een zero waste beleid in Den Haag en omstreken

Over food waste gesproken… De Haagse Horeca Beurs is een samenwerking aangegaan met Too Good To Go. we pakken het goede, overgebleven voedsel in en alle bewoners van Den Haag en omstreken kunnen deze pakketjes op komen halen

Kortom: de Haagse Horeca Beurs staat voor (geel)GROEN!